Portfolio > The Office (2014)

The Office was created for The Birdsell Project exhibition, which granted 20 artists each a room in a abandoned, 19th century stone mansion in downtown South Bend, IN. After I learned of the mansion's history as both a home and office space, I decided to combine the two by refurbishing the space into a home office set in the mansion's last era of occupancy. All signs of abandonment and neglect were severed, creating a trompe-l’oeil affect that would stand in contrast to the remainder of the mansion. Visitors were welcome to stay and socialize, have a drink, watch television or look through scrapbooks and magazines containing local history. Classic rock, folk & soul albums played on the hifi console and old programs and advertisements looped on the television..

Room in the Birdsell Mansion prior to installation.
Room in the Birdsell Mansion prior to installation.
10' x 10' x 16'
2014